Kategóriák

Készülékek

Fő kategória >Készülékek

Mi is az a vízionizátor / lúgosító készülék?

A készülék a rajta átáramló vizet elektronokkal tölti fel, ezt a folyamatot nevezzük ionizációnak. Ettől a folyamattól a víz könnyen leadható elektronoktól bővelkedővé válik, azaz antioxidáns hatása lesz. Többségükben ezek a mobilis elektronok aztán semlegesítik a szabad gyököket, mely gyökök így nem a szervezetünk sejtjeitől rabolnak elektronokat degenerációt okozva (pl. mutáció, öregedés, stb.) hanem a megivott víztől - ezt a vizet nevezik Japánban Kangen víznek.

Mintegy mellékhatásként a víz lúgos kémhatásúvá válik, mely jó oldószer lévén segít az egyes, szervezetben lerakódott salakanyagok feloldásában és eltávolításában. A víz klasztermérete is kisebb lesz, így könnyebben bejut a sejtekbe.

A készülékek legértékesebb része a platina bevonatos titán elektróda, legérzékenyebb része pedig az ion szelektáló membrán.

Vízszűrő, víztisztító berendezések

A vízionizátorok tisztítják a vizet az ionizáció előtt, de ennek a szűrésnek a legkorszerűbb változata a fordított ozmózis elvén működő eljárás - 500-szor tisztább lesz a víz. Viszont a csak ozmózis technikával szűrt víz savas kémhatású, és az így tisztított vizet minimum lúgosítani kell. Ehhez pedig az kell, hogy az ozmózis vizet átvezessük egy ionizátoron.

Ennek az igen tiszta víznek az ellenállása nagyon nagy, 6.000 ÷ 9.000 Ohm, ezért ezt csak egy nagy méretű ionizáló felülettel lehet megfelelően ionizálttá, illetve lúgossá alakítani. Megjegyzendő, hogy a vízionizátorba vezetett víz oldott anyag tartalma (TDS) 60 ÷ 65 mg/l körüli kell, hogy legyen. Az EP-1000-es készülék már képes lúgosítani ezt az igen lágy vizet is. Ez alatt az érték alatt még az ilyen nagy gépek sem képesek a megfelelő lúgosításra.

Figyelem! A 250 ÷ 300 mg/l-nél több oldott anyagot tartalmazó víz már-már sűrűbb, mint a szervezetünkben található víz, így ez hidratáció helyett inkább kiszárítja a sejteket. Ugyanis a víz mindig a sűrűbb közeg felé halad, ezt nevezik ozmózis jelenségnek.


Sorrend:

Odyssey vízionizáló / lúgosító készülék
a pult alá szerelhető megoldás, nincs többé helyhiány a mosogató körül 
305 000 Ft+áfa=387 350 Ft
EP-1000 vízionizáló berendezés

EP-1000 típusú vízionizátor

 
225 480 Ft+áfa=286 360 Ft
SP-750 Ionic Oasis víz ionizáló berendezés
 
230 629 Ft+áfa=292 899 Ft
EP-600 vízionizáló / lúgosító készülék
EP-600 vízionizáló / lúgosító készülék
a takarékos megoldás 
170 000 Ft+áfa=215 900 Ft

Sorrend:

Kölcsönzési lehetőség! (tel.: 0630/955-8061 v. 0630/308-90-39)


Mindazoknak, akik először szeretnének meggyőződni a berendezés hatékonyságáról és az előállított ionizált (antioxidáns) lúgos víz szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól.

Kölcsönzési idő min. 2 hónap, mert ennyi idő legalább kell, hogy a méregtelenítés eredményt hozzon.

Az EP-1000-es keszülék bérleti díja: 12.500,-Ft+áfa / hónap.

 Amennyiben az Önnél bérletben lévő gépet szeretné megvásárolni, akkor kedvezményként a már kifizetett bérleti díj 50%-át jóváírom.

(De tessék betartani a fokozatosságot (pH 8,0 - 8,5 - 9,0 - 9,5) az átállás során, mert a lúgosításnak kellemetlen mellékhatásai is lehetnek.)

Részletfizetési lehetőség KAMATMENTESEN 1+12 részletben! (tel.: 0630/955-8061 v. 0630/308-90-39)


Akik a lúgosító berendezés vásárlása mellett döntenek, de egyszerre túl nagy az anyagi kiadásuk, azoknak tudok kamatmentesrészletfizetési lehetőséget biztosítani.

Amennyiben a bérelt gépet szeretné megvásárolni, akkor kedvezményként a bérleti díjként kifizetett összeg 50%-át jóváírom a berendezés árából.

( Nem a bankok állítólagos kamatmentes kölcsöneit közvetítem jutalékért. Az importőr a saját erejéből finanszírozza meg a készüléket Önnek, mert anno a bajban a drága készülékek nekem is elérhetetlenek voltak. De a passzív forgalmazók nem segítettek és ezzel elzártak egy lehetséges gyógyulást segítő módszertől. )

Az ionizáló kamra felületének mérete - ez a készülék legfontosabb és legértékesebb része (csak tisztán titán és platina lehet)


Az ionizáló felület mérete döntően befolyásolja az elkészült víz antioxidánsságát és lúgosságát. Lúgosító készülék választásnál győződjön meg arról, hogy a vízet ionizáló felület megfelelően nagy legyen - ha kisméretű a cella, akkor a víz nem éri el a kívánt pH, ORP értéket.

Hogy miért? Mert az ionizáció hatásossága a feszültség és a létrejött áramerősség nagysága által meghatározott teljesítménytől függ. Mivel érintésvédelmi okból az elektrolízishez használható feszültség max. 48 V lehet, és a víz ellenállása is adott (pl.: Ozmózisvíz esetében 6.000 ÷ 9.000 Ohm) a nagyobb áramerősséget műszakilag csak nagyobb elektródafelülettel lehet elérni. Amenniyben ez nem jön létre, akkor a víz nem válik sem ionizálttá, sem lúgossá.
Amennyiben a víz ellenállását extra ásványi sók pl: kalcium, magnézium, stb. hozzáadásával csökkentjük, akkor kisebb elektródafelület is elégséges (megj.: csak kalcium hozzáadásával a víz lúgosabb lesz.) Az EP, SP és Odyssey készülékek nem adnak a vízhez semmilyen extra anyagot a kívánt lúgosság eléréséhez. Javasolt TDS = 60 ÷ 100 mg/liter. Ha már észrevehetően kicsi a gép áramfelvétele, akkor a teljesítmény nem megy át a vízbe, azaz víz nem ionizálódott, nem lúgosodott.

 

Az alábbi képen a Jupiter készülékek négy lemezes ionizáló kamrájának összeszerelési fázisának egy mozzanata látható - tenyérnyi méret. Kedvesebb a felhasznált platina és mégis drágább?
Itt pedig egy öt lemezből álló méretes kamra látható a kézben - videokazetta méret. De akkor miért kerül többe az a cella, ami kevesebb értékes anyagot tartalmaz?
vízionizátor ionizáló kamrája
 

vízionizáló kamrák

 

Tehát amikor Önnek azt mondja a tisztelt kereskedő, hogy a kisebb kamra a jobb, akkor emlékezzen vissza az itt látottakra és idézze fel emlékeiben az iskolában tanultakat a vízbontásról. Mikor is hatékony?

A kép bal oldalán egy hét lemezből álló készülék ionizáló kamráját haszonlítják össze két másik gyártó készülékeibe kerülő kamrákkal. A legkisebb darab a Malajziában összerakott (lásd egyes csomagolásokon: Made in Malaysia), de koreainak meghirdetett készülék része, mely a legértékesebb alkatrész hivatott lenni az egész gépben. Milyen is akkor az ár-érték arány? )

Tápegység (teljesítmény) - a készülékek motorja


A vízionizáló berendezéseket a tápegység látja el energiával, mely kivitele szerint lehet transzformátoros (pl.: Jupiter, Diana, Enagic), illetve korszerű kapcsolóüzemű (pl.: EP-600, EP-1000, Odyssey). A transzormátoros több évszázados, de bevált technika 75-85 % elektromos hatásfokkal, mely súlyában nehéz, méretében nagy és sok energiát (15-25%) pazarol el. Ellenben a modern kapcsolóüzemű kivitel méretében kicsi, súlyában könnyű és hatásfokában 99%-os. Ez utóbbival készült EP készülékek nyugodtan szerelhetők a falra is a mosogató fölé, mert könnyűek és nem melegszenek fel miután a felhasznált energiának csak 1%-a alakul hőveszteséggé.

- erre már igaz az a sokat hallott állítás, hogy a kisebb a modernebb, a fejlettebb és a jobb -


Webáruház készítés